Ingrediente
Pentru burger :
- 200 gr carne tocata
- 1 lingura ketchup
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
In plus :
- 1 chifla
- 3 felii bacon
- inele ceapa
- 1\2 lingurita otet de mere
- 1\2 lingurita otet balsamic
- salata verde
- 2 linguri maioneza
- mustar
- ketchup
Mod de preparare
Punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi burgeri. Ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider pentru 15 minute.
Intre timp intr-un bol amestecam salata cu maioneza.
Separat in alt bol , punem inelele de ceapa si le stropim cu otetul de mere si otetul balsamic.
Punem tava grill pe aragaz ( daca folositi gratarul ,afara,la lemn , e si mai bine ! :) ) .Ungem cu ulei si lasam sa se incinga bine .
Asezam feliile de bacon si le rumenim bine pe ambele parti .
Tot pe tava , punem burgerii si ii coacem cam 3 minute pe o parte apoi intoarcem pe cealalta parte si lasam pentru alte 3 minute . ( cui ii place carnea bine facuta ii poate lasa si 4 minute ) .
Taiem chifla in doua pe orizontal . Ungem o parte cu mustar si incalzim apoi ambele parti pe tava grill .
Asezam prima jumatate ( cea unsa cu mustar ) pe o farfurie.
Punem salata amestecata cu maioneza , feliile de bacon , burger-ul , inelele de ceapa , ketchup, salata verde si inchidem cu cea de-a doua jumatate de chifla .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|