Humus reteta libaneza
Postat de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri 7 Ian 2014 | 14808 vizualizari
Humus reteta Pentru că și sănătatea este foarte importantă, am pentru voi o rețetă cu năut. Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre. Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge. Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :
Inapoi la reteta
|