Iahnie de fasole cu carnat afumat, de porc
Postat de vasimur in Porc 19 Ian 2022 | 5557 vizualizari
Fasolea are multe beneficii pentru sănătate și este plină de substanțe nutritive și fibre, motiv pentru care este foarte apreciată de români. Este o sursă importntă de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. Fasolea are și un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu.
Iahnia de fasole cu cârnat de porc, afumat este o rețetă simplă și gustoasă. Se prepară cu fasole boabe (uscată sau proaspătă) sau chiar cu fasole prefiartă, din conservă, pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție. Sosul de roșii aromat cu cimbru sau dafin, cui îi place, o va face irezistibilă.
Puteți folosi orice afumături aveți la dispoziție: cârnați, costiță, kaiser, crude și afumate sau chiar cârnați proaspeți! Cârnații proaspeți îi vom rumeni puțin în ulei, dar nu îi vom prăji!
Eu am avut cârnați de porc cruzi, afumați și uscați, de casă, de la un văr de-al meu, din Ardeal. Pentru aromarea sosului prefer cimbrul în loc de dafin.
Inapoi la reteta
|