Kimchi de castraveti

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2011 | 9059 vizualizari

Azi va duc putin prin Coreea si dedic reteta baiatului frumos a lui Ruxy si care a implinit de curand o varsta pe care nu prea mi-o aduc bine aminte. Mancarea care mi-a lipsit cel mai mult a fost kimchiul si de ce oare n-am incercat eu mai devreme sa o fac? De incercat am incercat eu, dar nu am fost prea fericita cu ce a iesit. Avea un gust de kimchi facut in Romania, fara nici un dubiu. Intre timp am rumegat si analizat eu problema, pana cand am avut un moment de sclipire acolo sus. Aici la noi este o pasta din ardei kapia,numita Piros Arany si mi s-a parut mie ca ar fi cel mai bun ptr inlocuit kochujangul,pasta de ardei iute coreeana. Am avut si niste pimento spaniol,dar cred ca paprika ungureasca ar merge la fel de bine. Tura trecuta cand incercasem kimchiul, il pusesem intr-un container de plastic si chiar daca era ermetic inchis tot a iesit ustoroiul sa iasa la suprafata si nu prea vrei asta cand il depozitezi in frigider. Am avut o alta sclipire si m-am gandit ca as putea sa-l tin la borcan...am avut dreptate,nu s-a mai simtit nimic. Bine ,acuma nici n-a stat mult la frigider,s-a dus foarte repede si trebuie sa mai fac o portie. Nu stiu cum sa va explic ce fericita am fost ca mi-a iesit. Imaginati-va ca nu mancati sarmale pentru un timp indelungat si sunteti departe de casa. In momentul in care reusiti sa gatiti sarmalele o sa va simtiti pe ulita bunicii sau in bucataria mamei invelind amestecul de carne in frunze de varza. Eu m-am trezit pe stradutele mici din Seoul,unde nu ma cunostea nimeni si unde de abia asteptam sa mai descopar ceva nou. Dar si in Osaka unde am mancat cea mai buna mancare coreeana si nu pot sa uit serile cand ieseam cu sotul meu restaurantul nostru preferat cu gratar coreean. Kimchiul este pentru cei carora le place mancarea iute (subscriu).

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 20.04.2011, 20:56
Plimbareta mai esti!
la 20.04.2011, 21:00
Doamne Miti!!! Cat m-ai emotionat!!! Daca vede...ti-e claaar ca ma pune sa-i fac Multumesc pentru dedicatie din toata inima...esti foarte speciala pentru mine!!!Imi imaginez ca e o nebunie pentru iubitorii genului
la 20.04.2011, 21:27
bun bun
la 20.04.2011, 21:42
miha,imi mai vine asa doru de plimbare...da-s devreme acasa
la 20.04.2011, 21:44
ruxy,pai de cate ori ma duce gandul la mancare coreeana o sa-mi aduc aminte de el chiar azi am facut o portie de kimchi cu varza si ridichi, de abia astept sa intru in ea
la 20.04.2011, 21:44
mihaela
la 20.04.2011, 22:13
la 20.04.2011, 22:36
Interesanta reteta Frumos gestul
la 21.04.2011, 10:19
la 21.04.2011, 11:20

ina stii si tu bine ce persoana minunata e ruxy ca si tine de altfel
la 21.04.2011, 11:29
ce deliciu si gestul minunat
la 21.04.2011, 12:10
Wooouuuu super
la 21.04.2011, 20:35
Paste fericit draga Adina
la 21.04.2011, 20:53
Multumesc la fel draga Criss

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking