Kurtos kolacs

Postat de Julie in Dulciuri
21 Apr 2011 | 7234 vizualizari

Daca vrei sa aduci pe masa de Paste, gusturi si arome noi, iata ce poti incerca: kurtos kolacs- un cozonac deosebit prin forma sa, foarte iubit de turisti si care este specific zonelor transilvanene. Este facut din aluat simplu, uns cu sirop de zahar sau miere, dat prin nuci si apoi copt pe role de lemn, direct pe jar. In lipsa rolelor si a jarului, poti folosi forme rotunde sau conice din metal si apoi sa coci cozonacul in cuptor. O alta modalitate ar fi sa folosesti suluri de carton invelite in folie de aluminiu, o idee ingenioasa preluata de la Lia Grozi ;)

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 21.04.2011, 11:41
superb
la 21.04.2011, 13:16
la 21.04.2011, 13:17
la 21.04.2011, 14:44
Imi place tare muuult
la 21.04.2011, 14:54
mancam undeva pe langa sf.gheorghe..e asa bun
la 21.04.2011, 15:14
la 21.04.2011, 17:49
WOW! cind eram mica imi facea bunica; e tare bun cald.. in Ardeal la noi, il faceam des pe vremuri...miam....miam..... ce buna idée!
la 21.04.2011, 19:35
vai ce fain Paste fericit Julie!
la 22.04.2011, 08:46
la 22.04.2011, 09:43
la 26.04.2011, 11:40
la 31.05.2011, 16:18
la 25.06.2021, 10:26

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking