Ingrediente
- 9 foi de lasagna
- 400 grame de telemea de vaci
- 200 grame de brânză de vaci (am folosit cremă de brânză)
- 6 ouă
- 250 grame de smântână
- 100 grame de mozzarella
- 100 ml de lapte
- unt pentru uns tava
- 2 linguri de pesmet
- sare (opțional)
Mod de preparare
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă.
Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna.
Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se presară pesmetul, pe toată suprafața tăvii.
Se pune primul strat de foi de lasagna (3), care se stropesc uniform cu lapte.
Se pune o jumătate din cantitatea de umplutură și se acoperă cu alte 3 foi de lasagna.
Se stropesc foile cu lapte și se întinde uniform și restul de umplutură de brânză.
Se acoperă acest strat de umplutură de brânză, cu alte trei foi de lasagna.
Se toarnă deasupra amestecul de ouă cu smântână, se nivelează și apoi se presară mozzarella deasupra.
Se dă tava la cuptor până ce se rumenește frumos (aproximativ o oră).
Când lasagna este gata, se scoate din cuptor și se servește fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|