Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
4 Iul 2020 | 5282 vizualizari

Am mâncat prima dată ”limba soacrei” în urmă cu vreo 6-7 ani, când am fost prima dată la Chișinău. Este un aperitiv de origine rusească, preparat din vinete,  foarte bun și relativ ușor și rapid de făcut. Când am gustat prima dată acest aperitiv, vinetele erau preparate pane, dar am aflat că există și varianta prăjirii în tigaie, la foc mic și acum am adoptat-o pe aceasta, deși mie îmi plac mult atât legumele, cât și carnea pane. Mi-am zis că este mai sănătos așa, cu foarte puțin ulei și prăjeli... Vreau să mai spun că această rețetă, cu nume sugestiv are o bogată simbolistică: limba soacrei este ascuțită și roșie, verdeața (de regulă, pătrunjel) amintește de...”veninul” din unele conversații, iar maioneza onctuoasă (ca vorbele ”mieroase”) este picantă, cu piper și puțin usturoi, pentru a aduce aminte de ”înțepăturile” dintre oameni. În loc de pătrunjel, eu am folosit busuioc, nu numai pentru că nu aveam pătrunjel proaspăt în casă, ci și pentru a salva puțin reputația soacrei: chiar dacă i se zice ”poamă acră”, ea este de regulă mai bisericoasă din fire...

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 12.07.2020, 09:27
Interesant,trebuie sa incerc si eu!
la 12.07.2020, 10:37
Dacă așa stau lucrurile, Mihaela, atunci trebuie să te acomodezi cu situația...! Mulțumesc!
la 12.07.2020, 10:38
Mulțumesc frumos, Dantes! Chiar merită să încerci...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking