Lipii libaneze cu chimen

Postat de gurita_ta2005 in Piine
6 Aug 2013 | 13366 vizualizari

by Patricia,sunt foarte usor de facut si foarte bune,eu am facut portie mai mica,mi-au iesit 5 :) http://www.bucataras.ro/retete/lipii-libaneze-cu-chimen-49152.html

Inapoi la reteta

Comentarii (40)

la 07.08.2013, 11:55
Imi plac
la 07.08.2013, 16:51
la 10.08.2013, 08:33
Daca vezi mesajul in timp util pt ca vreau sa le fac la pranz fara chimen langa niste frigarui, spune-mi te rog daca aceste lipii sunt suficient de flexibile ca sa poata fi rulate ca sa punem in ele continutul frigaruilor+salata+sosul de iaurt (cate putin ca sunt mici, evident);

totusi drojdie voi pune atata cat zice pe plic, adica jumatate pt 250g.

Multumim pt reteta
la 10.08.2013, 10:54
eu zic sa le lasi putin acoperite cu o folie alimentara ca sa nu se intareasca sa le poti rula,nu am incercat dar eu zic ca poti!
la 10.08.2013, 17:24
In mod cert cantitatea de apa nu este proportionata bine pt 250 faina, am masurat exact lichidul cu paharul gradat.

Abia am putut aduna aluatul intr-un gogoloi pt ca era extrem de uscacios iar de framantat nu se putea framanta fiind atat de tare. N-aveam cum sa-i mai pun apa in faza asta asa ca l-am lasat asa la dospit acoperit.

Tu ziceai de 5 bile, nu! abia se pot scoate 4. Le-am intins greu, trebuie ajuns la o grosime de 1.5mm mai citisem eu pe alte site-uri.

Vestea buna este ca n-au iesit dupa coacere "cartonase" noncomestibile, au fost chiar moi, ... citisem in alta parte si le-am acoperit imediat cu prosop si a fost bine(in folie transpira si se uda daca sunt calde).

Ulterior am mai citit alte retete si concluzia este ca la 250g faina trebuie sa pui macar 125ml apa. Cand o vei mai repeta incearca in varianta asta si corectezi reteta daca vei fi multumita.

Eu oricum o mai repet deseara sau maine pt ca ne-a mai ramas carne marinata-gata pt frigarui dar in alta varianta.

Per total a fost totusi o masa pe cinste si mult apreciata de ceilalti spre bucuria mea
la 10.08.2013, 17:43
da mie mi-au iesit 5 bilute si am facut exact dupa reteta care am scris-o....voi incerca mersi
la 11.08.2013, 22:12
am repetat-o

perfect cu 125ml apa si 1/2 pliculet drojdie; in rest am respectat procedura; in formula asta e ok

maleabila, s-a intins foarte usor mai subtire, asa cum doream si mi-au iesit lejer 5 bilute

nici n-a fost nevoie sa infainez blatul de lucru la intins ca nu se lipea deloc;

multumesc
la 11.08.2013, 22:40
pentru nimic
la 16.08.2013, 21:09
Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!
la 18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking