Postat de gurita_ta2005 in Piine 6 Aug 2013 | 13366 vizualizari
by Patricia,sunt foarte usor de facut si foarte bune,eu am facut portie mai mica,mi-au iesit 5 :) http://www.bucataras.ro/retete/lipii-libaneze-cu-chimen-49152.html
la 10.08.2013, 08:33 Daca vezi mesajul in timp util pt ca vreau sa le fac la pranz fara chimen langa niste frigarui, spune-mi te rog daca aceste lipii sunt suficient de flexibile ca sa poata fi rulate ca sa punem in ele continutul frigaruilor+salata+sosul de iaurt (cate putin ca sunt mici, evident);
totusi drojdie voi pune atata cat zice pe plic, adica jumatate pt 250g.
Multumim pt reteta
la 10.08.2013, 10:54 eu zic sa le lasi putin acoperite cu o folie alimentara ca sa nu se intareasca sa le poti rula,nu am incercat dar eu zic ca poti!
la 10.08.2013, 17:24 In mod cert cantitatea de apa nu este proportionata bine pt 250 faina, am masurat exact lichidul cu paharul gradat.
Abia am putut aduna aluatul intr-un gogoloi pt ca era extrem de uscacios iar de framantat nu se putea framanta fiind atat de tare. N-aveam cum sa-i mai pun apa in faza asta asa ca l-am lasat asa la dospit acoperit.
Tu ziceai de 5 bile, nu! abia se pot scoate 4. Le-am intins greu, trebuie ajuns la o grosime de 1.5mm mai citisem eu pe alte site-uri.
Vestea buna este ca n-au iesit dupa coacere "cartonase" noncomestibile, au fost chiar moi, ... citisem in alta parte si le-am acoperit imediat cu prosop si a fost bine(in folie transpira si se uda daca sunt calde).
Ulterior am mai citit alte retete si concluzia este ca la 250g faina trebuie sa pui macar 125ml apa. Cand o vei mai repeta incearca in varianta asta si corectezi reteta daca vei fi multumita.
Eu oricum o mai repet deseara sau maine pt ca ne-a mai ramas carne marinata-gata pt frigarui dar in alta varianta.
Per total a fost totusi o masa pe cinste si mult apreciata de ceilalti spre bucuria mea
la 10.08.2013, 17:43 da mie mi-au iesit 5 bilute si am facut exact dupa reteta care am scris-o....voi incerca mersi
la 11.08.2013, 22:12 am repetat-o
perfect cu 125ml apa si 1/2 pliculet drojdie; in rest am respectat procedura; in formula asta e ok
maleabila, s-a intins foarte usor mai subtire, asa cum doream si mi-au iesit lejer 5 bilute
nici n-a fost nevoie sa infainez blatul de lucru la intins ca nu se lipea deloc;
multumesc
la 11.08.2013, 22:40 pentru nimic
la 16.08.2013, 21:09 Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.
Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.