Loobia Polo Shirazi - Orez cu marar si fasole blackeye

Postat de retetepersane in Aperitive / Garnituri
15 Mai 2011 | 7542 vizualizari

Aceasta este o reteta traditionala din sudul Iranului, din Shiraz, poate fi servita alaturi de carne de pui sau chiftelute, sau chiar falafel. Gustul deosebit este dat de siropul de rodie dulce acrisor - Rob va Shireh.

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 15.05.2011, 16:52
superb si adevarat sofranul nu poate fi inlocuit are gust de miere de albine iar turmericul este putin amarui la gust dar vb ta poti trisa doar culoarea de mult nu te-am vz
la 15.05.2011, 17:04
Ce frumos arata!!!
la 15.05.2011, 17:23
arata bine
la 15.05.2011, 18:20
bun
la 15.05.2011, 19:00
bun si arata bine
la 15.05.2011, 19:31
ce bine ti-a iesit orezul cam intr-o luna incep sa gatesc si eu mai "persan"
la 15.05.2011, 20:06
Va multumesc! Nici eu nu am mai gatit mancare persana de ceva vreme pentru ca am urmat o dieta disociata care nu mergea cu orez si kebab-uri
la 15.05.2011, 20:14
la 15.05.2011, 21:09
la 16.05.2011, 09:06
la 27.05.2011, 22:18
Loobia sau lobia are numele stiintific "Vigna unguiculata " si este consumata mult si in tarile arabe.
Are un continut crescut in calciu, acid folic si vitamina A.
Nu am vazut-o niciodata in Romania , dar in Iordania se gatesc si pastaile.
Pastaile sunt verzi si foarte fragede si au o aroma specifica, diferita de aceea a fasolei verzi.De asemena pastaile sunt foarte subtiri, mai subtiri decat cele de fasole verde.
Se gatesc sub forma de supa( asemanatoare cu supa de fasole verde) sau sub forma de mancare de post scazuta cu ulei,ceapa si rosii; se mananca specific cu lipie arabeasca sau ca garnitura langa ficatei de pui prajiti.
Nu am vazut pana acum sa se foloseasca boabele uscate( "black eyed pea".
M-ai tentat cu reteta ta ; o voi incerca.
Iti voi trimite o fotografie cu pastaile cand voi gati lobia
la 19.12.2011, 15:17
pai si pan la urma cum se numeste fasolea aia in Romania ?????noi ce cumparam ?
la 19.12.2011, 15:39
Eu ma gandesc ca ii spune fasole cu ochi negru
la 20.10.2012, 00:30
Da, " Aveti fasole cu ochii negrii? " )

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking