Macinici, reteta de mucenici muntenesti si moldovenesti
Postat de Julie in Dulciuri 8 Mar 2011 | 25064 vizualizari
Macinici, reteta de mucenici muntenesti si moldovenesti
Pe 9 martie ortodocsii ii praznuiesc pe cei 40 de mucenici de la Sevastia martirizati pentru credinta lor. Specific acestei zile este obiceiul ca toate gospodinele din Romania sa prepare macinici. Acestia, in functie de fiecare zona a tarii, se mai numesc si mucenici, bradosi, sfintisori sau brandusi. Modul de preparare difera si el de la o zona la alta
Inapoi la reteta
|
Comentarii (29)
la 09.03.2011, 07:38
Multumesc tuturor pentru voturi si aprecieri
la 09.03.2011, 07:40
Chiar nu stiam ca in Oradea sau in Tg Mures nu se fac macinici...Dar nu-i nimic! Mirela, Sidy, va trimit eu la pachet cu cea mai mare placere!
la 09.03.2011, 07:43
Harnicutzo.
la 09.03.2011, 18:14
Arata foarte bine Nici la Bistrita nu se fac macinici.Nu am mai mancat din 1991 cand am terminat liceul in Bucuresti imi aduceau colegele de acasa.Erau deliciosi
la 12.03.2011, 11:27
Mmmm,ce bunatati!!!
la 16.03.2011, 00:03
trebuie sa fie foarte bune -BRAVO
la 08.03.2012, 18:18
super!!!!!!!!
la 08.03.2012, 20:54
Bune ambele variante!
la 09.03.2012, 00:33
E post, ce cauta ouale in reteta??
la 06.03.2013, 15:36
super
la 06.03.2013, 16:59
eu sunt din buzau, dar nu pun nuca la fiert, nici rom sau scortisoara, decat in farfurie cand mananc ! altfel se innegreste zeama !
la 06.03.2013, 18:50
Si eu pun nuca si scortisoara in farfurie, dar la fiert pun si coja de lamaie si vanilie. Si fac ambele variante. Sunt un deliciu!
COMENTEAZA