Ingrediente
- 600g gogonele murate
- 600g carne de porc
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 7-8 rosii
- 2 linguri pasta tomate
- 1 lingura pasta ardei
- 3 linguri ulei
- 1 legatura marar
- 1 lingurita cimbru
- vegeta
- piper
Mod de preparare
Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata.
A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat.
Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute.
Carnea care trebuie sa aiba si putina grasime, se taie cubulete si se caleste in ulei pana isi schimba culoarea.
Se pune vegeta si piper.
Se pune ceapa tocata si morcovul taiat rondele si se mai caleste 10 minute.
Se pun gogonelele, cimbru si apa si se fierbe 20 de minute.
Se pun rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, pasta de ardei si se mai fierbe 15-20 de minute pana scade.
Eu care nu am timp de stat si amestecat in cratita, am bagat-o in cuptor pana a scazut cat am vrut.
Inainte sa fie gata se pune si mararul tocat marunt.
Este foarte buna cu mamaliga.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gogonele murate si porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|