Mancare de mazare, cu cascaval pane

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
12 Sep 2021 | 2744 vizualizari
Mancare de mazare, cu cascaval pane

Rețete de suflet Îmi place foarte mult cașcavalul pane și m-am gândit că ar fi foarte bine să fac alături o garnitură savuroasă, de legume proaspete și vitaminizante. Așadar am făcut o mâncare de mazăre, gustoasă și frumoasă, apetisantă și de nerefuzat.

Ingrediente

  • 400 grame mazăre
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 pătrunjei
  • 2 cepe mici, galbene
  • 1-2 roșii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200 ml de supă de legume
  • 1 legătură de mărar
  • Pentru cașcavalul pane:
  • 250 grame de cașcaval
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de făină albă
  • 3-4 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, la foc mic și în ulei suficient.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjeii) se spală, se taie și se călesc de asemenea  în tigaie, la foc mic, peste ceapă. 

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaia cu celelalte legume. Se adaugă 100 ml de supă de legume și se lasă tigaia la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă n tigaie. Se mai toarnă 100 ml de supă de roșii și după 5-6 minute se adaugă și mazărea spălată și scursă (eu am folosit mazăre de la conservă, care este deja fiartă, dar care trebuie clătită în multe ape și scursă).

După încă 5 minute la foc mic, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei, după care se ia tigaia de pe foc și se presară mărarul tocat, pregătit în prealabil.

Se acoperă preparatul cu un capac, ca să se mențină cald și se prepară cașcavalul pane. Se porționează cașcavalul în felii de 1 cm grosime. Se mixează două ouă cu sare și piper și pe două farfurii se pun făina albă și pesmetul.

Se dau feliile de cașcaval prin făină, apoi prin ou, din nou prin făină, apoi din nou prin ou și la urmă prin pesmet, având grijă ca felia să se ”îmbrace” bine, de jur împrejur.

Se prepară astfel toate feliile de cașcaval și apoi se prăjesc la foc iute, scufundate cu totul în ulei încins, ca să se rumenească rapid pe ambele fețe și să nu mai fie nevoie să fie întoarse pe partea cealaltă. Când sunt rumenite, se iau cu o paletă și se depun pe o farfurie pe care s-a pus în prealabil hârtie absorbantă.

Când este gata cașcavalul pane, se servește imediat cu mâncarea de mazăre alături, rămasă caldă și ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare, cu cascaval pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...

Citeste continuarea

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

Postat de Ksenya

Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2021, 21:14
Interesantă combinație!
la 12.09.2021, 22:06
Oricand as servi o portie de aici! Ne-ai adus o bunatate!
la 12.09.2021, 22:14
Cred ca mi-ar placea!
la 12.09.2021, 22:21
la 13.09.2021, 11:01
Buna!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking