Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612 in Multicooking
18 Sep 2019 | 5679 vizualizari
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Eram in pana de idei zilele acestea, nu mai stiam ce sa mai gatesc pentru ai mei. Parca pregatisem de toate, parca ne-am saturat de toate mancarurile. Si cum treceam eu pe langa un magazin cu carne de pui, am vazut pipote si pe loc mi-a venit ideea sa gatesc o mancare de pipote. Si cum este destul de cald afara, am apelat la ajutorul meu favorit Multicooker-ul Crock-Pot Express. Am pus ingredientele acolo, am sotat putin, am apasat imediat pe buton si mancarea s-a pregatit singura. Nu-i asa ca sunt zile cand avem nevoie ca mancarea sa se faca mai repede? Eu una am astfel de zile si acest aparat este foarte util.

Ingrediente

  • 1 kg pipote
  • 8 cepe verzi
  • 3 ardei kapia
  • 4 fire usturoi verde (sau 3 catei daca nu aveti verde)
  • 1 canita suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingurita ierburi de gradina
  • 2 linguri ulei de rapita (sau de floarea soarelui)

Mod de preparare

Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Ceapa verde spalata, o taiati rondele. Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi. Usturoiul verde il tocati marunt.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Apasati functia Brown/Saute, butonul Start/Stop si un timp de 5 minute. Puneti uleiul, adaugati pipotele bine scurse. Le sotati 2 minute, apoi adaugati ceapa si mai lasati 1 minut, amestecand bine. Acum puneti sucul de rosii, ardeii si usturoiul verde. Amestecati apoi presarati condimentele: sare, piper, boia de ardei dulce, ierburile de gradina si cimbrisor uscat. Invartiti in oala. Nu este nevoie sa puneti lichid, pentru ca o sa lase suficient legume, in plus, nici aburul nu se evapora pentru ca este un aparat cu gatire sub presiune.

Dupa ce s-a terminat timpul de sotare, puneti capacul si aveti grija sa fie blocata supapa de abur. Apasati functia Poultry, presiune High, un timp de 30 de minute si butonul Start/Stop.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoateti aparatul din priza, lasati 5 minute la odihnit. Cu ajutorul unei palete, deschideti supapa de aburi si lasati sa se elibereze in totalitate.

Dupa ce aburul s-a eliberat, puteti deschide capacul. Serviti mancarea calda cu mamaliga, sau paine proaspata de casa, sau de ce nu, cu un piure cremos de cartofi. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de diaconta

Gulii umplute cu carne de porc, pregatite la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de simona72

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2019, 21:34
Deliciu !
la 18.09.2019, 21:41
Yummy!
la 18.09.2019, 21:42
Cred ca multicookerul le vine de hac si.ies fragede.
la 18.09.2019, 21:42
Ce bunatate!
la 18.09.2019, 21:43
mai ce bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking