Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate

Postat de Mihaela11_jo in Muraturi
5 Apr 2011 | 7335 vizualizari

Ridichea (Brassica rapa) este o legumă cultivată în regiunile temperate pentru rădacina ei suculentă și bulboasă. Latinii o numeau radicula, varietațile moi se folosesc pentru consumul uman, iar cele mari și fibroase se folosesc ca aliment pentru animale. Ridichiile sunt foarte populare in Europa, în special în zonele reci, pentru ca pot fi păstrate mai multe luni dupa recoltarea lor. Specia comună de ridiche cea mai comercializată ca legumă în Europa și America de Nord este de piele și interior alb, excepție făcând cei 1-3 cm superiori care ies la suprafata pamântului și care sub acțiunea rezelor soarelui se schimba in roșu sau roșu-verde. Această parte superioară se dezvoltă din țesutul tulpinei, dar rămane sudată de rădăcină, care este aproape sferică, aproximativ de 5-15 cm diametru și nu are rădăcini laterale. Rădăcina principală care se găsește sub rădăcina îngroșată este slabă și de 10 cm lungime; se taie după recolectare. Frunzele au o asemănare cu muștarul, cresc direct în partea superioară aproape făra sa aibă gât. Sunt comestibile dar trebuie să fie proaspete, în mod normal sunt eliminate înainte să ajungă la vânzare. Ridichea are un gust înțepător, asemănător cu varza, gust care se suavizează prin gătire. Ridichea ajunge să cântărească mai mult de 1kg, totuși se poate recolecta cand este mică. Mărimea este în funcție de varietate și de timpul care este lăsată să crească. Cea mai mare parte sunt varietăți speciale, care doar sunt bune imediat după recolectare și nu se conservă mult timp. Se folosesc în salate (chiar și frunzele crude), depinzând de varietate are pulpa galbenă, albă, puțin portocalie sau roșiatică. Ridichea este foarte populară în America de Sud se folosește varietatea Raphanus sativus , ridiche albă, care este mai mare decât ridichea europeană. Ridichea se cultiva în Vechea Grecie și în Imperiul Roman. Dar nu se cunoaște locul exact de unde a fost introdusă și cultivată pentru prima dată, poate fi: Afganistan, Pakistan sau regiunea Mediteranei. Înaintea de apariția cartofului în Europa, importat de spanioli în secolul XVI, ridichea era un important aliment pentru europeni.

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 05.04.2011, 10:20
vreau sa o incerc,dar nu stiu daca sunt la noi asemenea ridichi.folosesc din alea micute si rosii?
la 05.04.2011, 10:23
adina este si in Rom si ce buna eeeeeeeeeeee
la 05.04.2011, 10:23
azi fac magluba miha trimite si mie un borcanel modesta nu?
la 05.04.2011, 13:09
la 05.04.2011, 15:09
Adelina asa cum spune azuz se gasesc si in Romania, mai cunoscute sub numele de napi; doar ridichile albe se folosesc pentru acest fel de muraturi; avem si aici ridichi rosii
Azu cu placere
Motan
la 05.04.2011, 16:28
interesant
la 05.04.2011, 16:29
bunnn
la 05.04.2011, 16:35
la 05.04.2011, 19:23
kamy \
sufletista
Kuki
la 05.04.2011, 19:36
wow ce culoare frumoasa
la 05.04.2011, 20:19
Multumesc deyutzky
la 06.04.2011, 11:25
Ce bine arata asa colorate! Cred ca sunt foarte bune.
la 06.04.2011, 20:04
Criss

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking