Minisarmale dulci in frunze de stevie

Postat de ladydi in Mancaruri de post
23 Sep 2018 | 2546 vizualizari
Minisarmale dulci in frunze de stevie

Daca tot e provocare GastroArt, provocare sa fie, zic. :) M-am tot gandit ce sarmale sa fac sa fie altfel decat de obicei si, cum banuiesc ca stiti deja ca imi place sa gatesc putin diferit, mi-a traznit ideea sa fac sarmale desert. Apreciati ca nu am folosit seminte :P, cele de rodie nu se pun :D. Recunosc ca am avut emotii pentru gust, dar chiar au iesit bune. Mai am de lucru la aspect... Din pacate nu am mai gasit imaginatie si pentru prezentare...

Ingrediente

  • 150 g bulgur
  • 2-3 legaturi stevie
  • 1 conserva ananas light
  • 1/2 rodie
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Punem bulgurul intr-un castron si turnam compotul de ananas incalzit peste el. Daca mai este nevoie, adaugam apa calda. Cantitatea de lichid trebuie sa fie cel putin dubla fata de cantitatea de bulgur. Punem ananasul intr-o strecuratoare sa se scurga.

Punem apa la fiert intr-o oala larga in care adaugam zeama de la o jumatate de lamaie. Cand clocoteste apa, luam oala de pe foc, adaugam frunzele de stevie spalate bine pentru circa 2 minute, apoi le lasam la scurs. Tocam marunt ananasul si il amestecam cu bulgurul si cu samburii de rodie. Adaugam pudra de ghimbir si 3/4 din cantitatea de zahar si dam compozitia prin robot la viteza minima 2-3 minute, pana devine aproape pasta, apoi o lasam sa se scurga de zeama in exces, pe care o pastram.

Purcedem la impachetarea sarmalutelor: daca este prea mare, taiem frunza de stevie in doua, o asezam in palma cu nervurile in sus, punem cate o lingurita de compozitie si apoi rulam sarmalutele. Le asezam intr-o cratita din inox, le pudram cu zaharul ramas, le acoperim cu zeama ramasa si cu apa. Adaugam scortisoara si esenta de vanilie si dam la cuptor pana scade lichidul. 

Servim cu iaurt cu fructe.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minisarmale dulci in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ostropel de ciuperci pleutorus

Postat de panacris

Ostropel de ciuperci pleutorus

Ceapa, usturoiul și ciupercile su curăță și se toacă mărunt. Ceapa și usturouiul se călesc rapid în pușin ulei și apă. Dupa ce au devenit translucide se adaugă ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Mancare din boabe de soia

Postat de Valclaudia

Mancare din boabe de soia

Clatim boabele de soia uscate intr-o sita sub jet de apa, dupa care le lasam la hidratat cateva ore (eventual peste noapte). Indepartam cojile de pe boabe, framantandu-le intre palme,apoi punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 24.09.2018, 14:26
la 24.09.2018, 14:36
Cred că ștevia le dă un gust foarte bun...!
la 24.09.2018, 15:07
la 24.09.2018, 15:36
Rodi, chiar este o combinatie reusita. Nu am mai folosit niciodata frunze de stevie, din pacate, dar voi schimba acest lucru.
la 24.09.2018, 15:49
...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking