MOLOKHIA

Postat de doralinda72 in Supe
11 Noi 2012 | 8431 vizualizari

La inceput cand am vazut aceasta supa, mi-am zis ca nici macar nu o voi incerca, apoi am zis ca nu pierd nimic! Familia sotului, sunt greci nascuti in Egipt, asa ca soacra are multe retete egiptene, si aceasta supa e una dintre cele mai preferate mancaruri ale sotului si acum, si preferata mea! Se poate face cu zeama de la un pui fiert, sau cu 2 cuburi knor. E o planta care are frunzele asemanatoare cu cele ale basilicului, dar in general se gaseste in forma de planta uscata, la borcane sau congelata, eu o prefer pe cea congelata, se gaseste de cumparat la magazinele cu specialitate araba. In fotografiile de mai jos, eu am fiert 3 pachete de molochia, in cazul in care va intrebati de ce e asa mult unt, dar bineinteles, puteti sa o faceti dupa gustul vostru.

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 11.11.2012, 12:27
la 11.11.2012, 12:28
Mersi motanel!
la 11.11.2012, 12:33
nu am mincat niciodata...
la 11.11.2012, 12:37
e o noutate si pentru mine. Dar as gusta putin...
la 11.11.2012, 12:38
E foarte delicioasa datorita coriandrului amestecat cu usturoi! Cu siguranta se gaseste in restaurante arabesti
la 11.11.2012, 15:12
Am mancat si imi place mult...deosebit de delicioasa!
la 11.11.2012, 16:01
Da, tocmai am mancat si eu o farfurie plina, m-am umflat!
la 11.11.2012, 16:06
Ce culori frumoase acolo in olica, o voi incerca sigur, am si salvat-o
la 11.11.2012, 16:36
Mersi anna ptr incredere!
la 12.11.2012, 12:52
Foarte bine arata.. Nu stiam de planta asta, dar trebuie sa fie tare buna!
la 12.11.2012, 16:12
Nici eu nu am cunoscut-o, si in constanta(de acolo sunt) sunt restaurante arabesti, dar am mancat-o prima oara la soacra-mea!
la 19.11.2012, 16:29
la 19.11.2012, 20:09
Gabytza multumesc mult!
la 02.12.2012, 20:48
Foarte buna si combinatia usturoi-coriandru ii da o araoma deosebita
"Molokhia" sau "mlukhieh" este de fapt iuta;asa cum spui este o mancare foarte populara in lumea araba si in Egipt se gatea inca din epoca faraonilor;egiptenii o gatesc in mod frecvent cu porumbei sau crevete;paturile sarace o gatesc in schimb doar cu cubulete de Maggi de pui.
Daca vrei sa stii mai mult despre iuta( eu o gatesc proaspata)acesta e linkul la reteta mea( de asemenea eu folosesc si coriandru verde)

http://www.bucataras.ro/retete/mlukhiehsupa-de-iuta-cu-puispecific-tarilor-arabe-21929.html
"Mlukhieh" se usuca pentru prepararea unei salate si de asemenea a unei mancari numita"besara"(cu linte)

Vad ca faci si orez cu fidea!!!!!!!Delicios
la 02.12.2012, 22:26
Da, merge de minune cu orez! Multumesc ptr informatii! Asa e, si soacra mi-a zis ca se face cu carne de pasare, dar sotului si alti membrii din familia lui, nu mananca pasare de loc!!! De foarte mici copii! Asa ca eu o fac vegetariana! o sa ma uit acum pe site-ul tau. Te pup

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking