Muffins cu cirese si ciocolata

Postat de ctlina in Dulciuri
17 Iun 2015 | 2147 vizualizari

Stiati ca englezii sunt cei care au inventat briosele sau renumitele muffins? Briosele au aparut la inceputul secolului al 19-lea, cand un brutar englez, din dorinta de a face un fel de mancare simplu pentru cei saraci, a facut o compozitie din paine uscata, coca de biscuiti si cartofi fierti si zdrobiti, pe care a pus-o pe gratar. Pentru o buna perioada de timp, acesta era felul principal de mancare al servitorilor saraci, de la curtea Reginei Victoria, pana cand, intr-o zi doamnele de la curte au fost impresionate de pofta cu care briosele erau mancate de saraci, incat si-au dorit foarte mult sa le incerce. Nu a durat mult pana cand domnitele de la curte au inlocuit prajiturelele si biscuitii cu care erau obisnuite la intalnirile pentru ceaiul de la ora cinci, cu briosele. Acestea au avut un succes incredibil, astfel ca au inceput sa fie servite si in saloanele rafinate in care isi faceau veacul doamne cu manusi si umbrelute dantelate. Industriasii din acea perioada au deschis fabrici in toate orasele din Marea Britanie si abia faceau fata cererilor. Desi astazi briosele se fac dupa diverse de retete si se adauga si alte ingrediente, acestea si-au pastrat forma care le-a consacrat. Muffins: Ele se fac prin metoda clasica, a checurilor (sweet bread/panispan) dupa regula intotdeauna amestecam ingredientele lichide primele si abia apoi cele solide. Se amesteca foarte usor, cu grija, pentru a nu activa glutenul. Astfel se obtine o textura pufoasa, cu bule micute de aer. Faina poate fi incorporata fara probleme cu mixerul caci compozitia trebuie sa fie una fina. Crema adaugata la final, din belsug,ii da caupcake-ului aspectul de tort si este o particularitate pentru ele deoarece nici muffins si nici briosele nu au voie sa aiba crema. Brioche: Particularitatea lor: au drojdie! Ele sunt facute asemanator cozonacilor, continand un aluat dulce preparat cu lapte si drojdie. Continutul bogat de ou si unt le face pufoase, perfecte pentru micul dejun si se pot face cu nuca, fructe uscate, bobite de ciocolata delicioasa, morcovi, spanac etc. (surse; diferente, stiati ca)

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 18.06.2015, 14:22
Yummy!
la 23.06.2015, 17:15
Mi-au iesit dementiale! am pus visine, bomboane de ciocolata taiate, rahat cubulete, iar deasupra le-am glazurat cu ciocolata imediat ce le-am scos din cuptor. Dupa trei zile sunt la fel de bune. Bune!!!!!!!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking