Musaca

Postat de kitchenflavors in Mancaruri cu carne
14 Dec 2010 | 8912 vizualizari

Cuvântul musaca vine din arabă şi înseamnă servit rece. În limba română a ajuns din limba Greacă. Varianta grecească a acestui fel de mâncare este dealtfel şi versiunea care s-a impus în gastronomie. Tradiţional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată (sau mărunţită cu cuţitul) de miel sau orice altă carne roşie, în alternanţă cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate şi sos alb. Ingredientele se pun într-un vas adânc şi larg, se coc în cuptor şi produsul, musacaua, se serveşte bucăţi mari, permiţând să se observe alternanţa straturilor de legume şi de carne. (sursa: Wikipedia)

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 14.12.2010, 10:25
Imi place tare mult musacaua sunt prima deci, primesc o portie? multumesc
la 14.12.2010, 10:39
Cu mare drag
la 14.12.2010, 10:40
yummi
la 14.12.2010, 10:41
si mie , si mie Si Lia , de ce nu
la 14.12.2010, 10:52
nu am mai mancat musaca de vreo 2 ani cred
la 14.12.2010, 12:19
Ce bunatate
la 14.12.2010, 12:30
la 14.12.2010, 12:37
foarte buna
la 14.12.2010, 13:50
la 14.12.2010, 14:22
Super buna!!!
la 14.12.2010, 20:31
asa o fac si eu 5
la 15.12.2010, 08:41
la 13.05.2011, 15:54
bun

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking