Ingrediente
- BLAT
- 2 oua
- 200g zahar
- 325g faina
- 200ml lapte
- 150ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- UMPLUTURA
- 500g urda
- 3 oua
- 100g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 50g stafide
Mod de preparare
Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca.
Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devine spuma.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste.
Se adauga galbenusurile.
Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare.
Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.
Se incorporeaza si faina cu laptele, alternand 2-3 linguri faina, putin lapte, iar faina, iar lapte, mixand in continuare.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Eu am folosit o tava de 30x22 cm.
Se ia cu lingura din amestecul de urda si se pune din loc in loc in tava.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se portioneaza.
Se poate presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|