Orez cu lapte cu inima de ciocolata

Postat de TAB1TA in Dulciuri
14 Mar 2013 | 3624 vizualizari
Orez cu lapte cu inima de ciocolata

Un dulce indragit de copii si adulti deopotriva. Multumesc mihasara pentru inspiratie.

Ingrediente

  • 100 g orez
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • putina ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert in 250 ml apa.

Se lasa sa fiarba aproape de tot.

Se scurge de apa.

Se pune peste laptele fierbinte.

Se lasa pe foc pana se fierbe orezul.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Se ung cu putin ulei formele in care il vom pune.

Se pune orezul in forme si se preseaza usor.

Am lasat sa se raceasca, dupa care am pus in frigider cateva ore, timp in care s-a legat.

Am ras putina ciocolata si am decorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte cu inima de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajiturele-bombonele din resturi

Postat de Constelatialeu

Prajiturele-bombonele din resturi

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu...

Citeste continuarea

Desert baigli cu nuca

Postat de MotanLaOale

Desert baigli cu nuca

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2013, 19:06
la 14.03.2013, 19:07
la 14.03.2013, 19:07
Multumesc Motan
la 14.03.2013, 19:08
Multumesc Bia
la 14.03.2013, 19:32
preferatul meu!..............si stiu sa il si prepar

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking