Oua umplute "Ambasador"

Postat de Zamfira in Aperitive / Garnituri
21 Noi 2013 | 17104 vizualizari
Oua umplute "Ambasador"

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 g pateu de rata (gasca, curcan, pui)
  • 100 g branza rasa (telemea foarte uscata, cascaval, cas uscat)
  • sare, piper
  • pentru sos bechamel:
  • 1 lingura unt (40 g)
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • sare

Mod de preparare

Se spala ouale. Se fierb in apa cu sare 10 minute, se lasa in apa rece 5 minute pentru a se decoji mai bine, apoi se taie in 2 bucati, pe lungime.

Pregatirea sosului bechamel: se topeste untul, adaugam o lingura cu varf de faina, lasam sa se caleasca bine, apoi adaugam 250 ml lapte. Fierbem sosul pana cand are consistenta unei smantani mai grosute. Adaugam si putina sare. Lasam sa se raceasca, apoi jumatate adaugam la pateu iar cealalta jumatate la branza rasa. Adaugam sare si piper (am folosit piper multicolor: piper negru, alb, verde si rosu, este mult mai aromat si mai estetic).

Scoatem galbenusul din jumatatile de albus si le dam prin sita fina. Apoi jumatate din cantitate adaugam la umplutura cu pateu restul la umplutura cu branza.

Umplem jumatatile de oua cu aceste compozitii fine, astfel obtinem 6 jumatati cu pateu si 6 jumatati cu branza. Deasupra macinam piper.

Se pot orna cu muraturi sau verdeata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Aluatul este proaspat deci se lucreaza imediat. Branza de burduf si de vaci se marunteste si se amesteca cu 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se...

Citeste continuarea

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Postat de rocsi_1612

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2013, 15:34
la 21.11.2013, 15:46
la 21.11.2013, 16:11
la 21.11.2013, 16:16
foarte bune
la 21.11.2013, 16:20
ce bine arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking