Ingrediente
- 1 kg de faina 650
- 40 gr drojdie proaspata
- 1 lingura de zahar
- 550 ml apa calduta
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita de sare
- un ou batut pentru uns
- susan
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu zaharul.
Peste drojdie adaugam apa calduta.
Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam uleiul si framantam bine . Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet si ferit de curent. Dupa ce aluatul s-a marit in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat si-l framantam putin pentru a scoate bulele de aer. Impartim aluatul in patru parti egale. Luam cate o parte si o modelam. Vom avea patru baghete. Luam doua baghete si le trecem una peste alta , la fel facem si cu celelalte doua. Vom avea doua panici. Acum urmeaza ca cele doua panici sa le trecem una peste alata, le lasam sa creasca si inainte de a le da la cuptor le ungem cu ou batut si le presaram cu susan.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 200grade dupa care reglam cuptorul la o temperatura de 180grade. Este gata cand s-a rumenit frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|