Paine aperitiv invartita
Postat de RODIMUR in Piine 3 Iun 2021 | 2540 vizualizari
Am ”inventat” acest fel de pâine gândindu-mă la învârtitele tradiționale moldovenești și la un preparat foarte apreciat din brutărie: pâinea cu cartofi. Cine nu a simțit tentația de a rupe și a mânca pofticios o bucată de pâine aburindă, mirosind ispititor, abia scoasă din cuptor? Cred că toată lumea, sau dacă nu, măcar o majoritate apreciabilă... Gândindu-mă la asta, mi-am zis că această bucată de pâine, gustată cu poftă ar putea fi ca un aperitiv, nu doar simplă. Oricum, învârtita trebuie umplută cu niște ingrediente și apoi rulată, înainte de a fi dată la cuptor... Și pentru că tot urma să fie ca un aperitiv, am adăugat ingrediente de calitate, care să-i dea un gust bun: ouă, lapte pentru frământat, unt... Iar pentru a armoniza ingredientele din umplutură, am adăugat și ceva din prospețimea anotimpului: codițe de ceapă verde. Așa că am făcut această pâine, excelentă, pufoasă și foarte gustoasă, care s-a păstrat moale și proaspătă timp de 4-5 zile. E de repetat...
Inapoi la reteta
|