Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 lgt sare
- 300 ml apă
- 400 ml iaurt
- 25 g drojdie proaspătă + 1 lg zahar+ 1 lg apa+ 1 lg apa
- 1 galbenus +1 lg lapte
Mod de preparare
Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.
Faina se cerne.
Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios.
Se acoperă cu un prosop și se lasa la crecut.
După ce a crescut se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin si se pune in tava. Se mai lasa la crecut 20 min.
Gălbenușul se bate cu o lingura de lapte.
Se unge painea cu ou, se taie cu un cuțit și se coace la foc mediu,cca 1 ora.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|