Paine cu maia reteta simpla de paine fara drojdie
Postat de bucatarasa in Piine 24 Iul 2024 | 205 vizualizari
Painea cu maia reteta simpla de paine fara drojdie este una dintre cele mai vechi si mai apreciate metode de a face paine. Aceasta metoda utilizeaza un starter natural de maia, care este o combinatie de faina si apa fermentata cu ajutorul bacteriilor si drojdiilor naturale din mediul inconjurator. Rezultatul este o paine cu o textura si un gust deosebit, avand o crusta crocanta si un miez moale si aerat. Procesul de preparare a painii cu maia poate parea complicat la inceput, dar odata ce stapanesti tehnicile de baza, vei descoperi ca este o activitate extrem de satisfacatoare si relaxanta. In plus, painea cu maia este mai sanatoasa decat cea preparata cu drojdie comerciala, datorita fermentatiei naturale care descompune glutenul si face nutrientii mai usor de absorbit. Aceasta reteta te va ghida pas cu pas in procesul de pregatire a painii cu maia, de la crearea starterului pana la coacerea painii perfecte.
Inapoi la reteta
|