Paini hot dog de casa

Postat de ctlina in Piine
4 Iul 2016 | 3166 vizualizari
Paini hot dog de casa

Astazi sarbatorim in Statele Unite ziua Independentei. În 4 iulie, pe tot cuprinsul celor 50 de state americane şi oriunde s-ar afla în lume, americanii sărbătoresc cu mare fast, prin focuri de artificii, parade, concursuri de mâncat hot-dog, jocuri de baseball şi reuniuni de familie cu barbeque, pop-corn, multă bere şi coca-cola. Ziua Naţională a SUA marchează adoptarea Declaraţiei de independenţă, ratificată de Congres în 4 iulie 1776, prin care cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord s-au declarat independente faţă de Regatul Unit al Marii Britanii. În 2016, americanii au încă două motive de a sărbători, sunt 240 de ani de la Declaraţia de Independenţă şi 130 de ani de când Miss Liberty cu torţa libertăţii luminează lumea.(http://stiri.tvr.ro/) 23 iulie este sărbătorită la nivel naţional în S.U.A ca „Ziua Naţională a hot-dog-ului“, o dovadă a pasiunii americanilor pentru crenvurstul cuibărit între două felii de pâine. Sărbătoarea a fost înfiinţată în onoarea preparatului servit în anul 1870 de imigranţii germani în parcul de distracţii din Coney Island, în America. Rezultatelele unui studiu realizat recent arată că americanii mănâncă aproximativ 20 de miliarde de hotdogi pe an. Pentru a sărbători această „pasiune gastronomică naţională“, în fiecare an, pe 23 iulie, în New Orleans şi alte oraşe americane au loc diverse parade şi carnavaluri. Oamenii se strâng pe străzi, participă la concursuri de băut bere şi îşi înscriu câinii la curse, totul pentru a celebra ziua naţioanlă a cârnatului asortat cu muştar şi ketchup. S.U.A nu este singurul stat care aduce un omagiu acestui umil preparat, Marea Britanie şi Australia fiind alte două zone în care locuitorii se adună pentru a sărbători „Ziua Naţională a hot-dog-ului“. Deşi cheltuiesc aproximativ 1.7 miliarde de dolari pentru a gusta, zi de zi, un sandviş cu crenvurst şi muştar, puţini americani ştiu că germanii sunt cei care ar trebui să primească patentul de invenţie pentru acest preparat. Citeste mai mult: adev.ro/mqe1io Noi am avut sansa de a gusta un veritabil hot-dog la restaurantul "Nathan's" din  Coney Island. O amintire inubliabila :) ! http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/07/paini-hot-dog-de-casa.html

Ingrediente

pentru 16 paini :

  • 20 cl de lapte
  • 12 cl de apa
  • 1 ou
  • 1,5 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 60 g de unt moale
  • 650 g de faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte
  • seminte de mac, floarea soarelui

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. 

Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.  La sfarsit adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore. Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in 16 bucati.

Se formeaza batoane alungite si se pun pe o placa acoperita de hartie dee copt.

Lasati sa creasca 25-30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti painile cu amestecul galbenus de ou si lapte rece.

Presarati deasupra seminte de mac, floarea soarelui etc.

Coaceti 15-20 de minute.

Le puteti congela fara probleme.

Ramane sa le umpleti...dupa dorinta :) si sa le serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paini hot dog de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

Postat de rhapsody

Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz....

Citeste continuarea

Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

Postat de merisor67

Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el. Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2016, 20:57
la 04.07.2016, 21:05
Astea bune!
la 04.07.2016, 21:30
la 04.07.2016, 21:40
Cat de pufoase. Eu le mananc si goale!
la 04.07.2016, 21:44
Tentant

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking