Painici cu lapte si cartofi

Postat de claudiaO in Piine
7 Ian 2019 | 2528 vizualizari
Painici cu lapte si cartofi

Moi si pufoase!

Ingrediente

  • 1,5 kg faina
  • 3 cartofi medii
  • 200 g unt 82% grăsime
  • 2 lingurițe sare
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml zeama de la cartofi
  • 250 ml apa
  • 70 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahar
  • Seminte de mac pt decor

Mod de preparare

Începem prin a pune cartofii la fiert ca pentru piure, cu o linguriță de sare. Cand sunt gata fierti, scurgem zeama si o amestecam 100 g unt. Restul de unt il amestecăm cu cartofii pasati bine.

Drojdia o lichefiem impreuna cu zaharul, amestecam cu laptele caldut si cu putina faina so o lăsăm să crească.

In lighean punem faina , maieu crescuta, piureul de cartofi, apoi zeama de cartofi si incepem sa framantam. Adaugam treptat si apa, pana folosim toata faina din vas si obtinem o coca usor lipicioasa. Mai framanam vreo 10 minute si lasam la loc cald acoperit cu un prosop,pana isi dublează volumul.

După ce a crescut, luam aluat, ii dam forma de sul si tăiem bucăți. Fiecare bucata de aluat o întindem cu mâinile unse cu ulei si bagam marginile spre interior forman chiflute. Eu le-am dat forma usor alungita. Așezăm pisicile in tava cu hartie de copt, lăsăm să crească, apoi le crestam, pensulam cu apa si presaram seminte de mac. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine cu faina neagra si susan

Postat de sufletista

Paine cu faina neagra si susan

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...

Citeste continuarea

Paine cu masline si cascaval

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si cascaval

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2019, 12:05
Bunnnn !!!!
la 07.01.2019, 12:06
Cred că sunt tare bune...! N-am făcut și cu cartofi, dar sigur voi încerca într-o zi...
la 07.01.2019, 12:07
sunt foarte pufoase si a doua-tria zi...asta daca iti mai raman, ca la merg foarte bine caldute si unse cu unt
la 07.01.2019, 12:12
Excelent!
la 07.01.2019, 12:51

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking