Panettone
Postat de susu in Prajituri 28 Mai 2010 | 8413 vizualizari
Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea acestuia fiind destul de veche. El a fost inventat in urma unei greseli facute de un bucatar pe nume Toni care folosind niste ingrediente simple a reusit sa dea viata la asa numitul « pane di Toni » adica painea lui Toni. Panettone a inlocuit de multe ori cozonacul nostru traditional cu nuca si cacao, el fiind gasit de foarte mult timp si pe la noi prin magazine. Poate reprezenta o provocare pentru cei care doresc sa incerce si un altfel de cozonac.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (13)
la 28.05.2010, 08:08
super!
la 28.05.2010, 08:59
Felicitari!
la 28.05.2010, 09:10
ce bine-i sade cu fonta
la 28.05.2010, 10:31
Susu bestial ti-a iesit si vad ca prepararea e ok eu am facut intr-un an cu nu stiu cate etape de framantat si lasat si tot nu a ieist ca cel cumparat si nici n-am mai facut poate testez reteta ta
la 28.05.2010, 11:23
iti iesi minunat
la 28.05.2010, 14:07
foarte frumos si pufos ! bravo susu si poza e superba, te cheama!
la 28.05.2010, 15:26
Bun rau de tot,dupa cum arata cred ca a fost un deliciu.
la 28.05.2010, 15:48
Ai dreptate sylvia dar cine sta sa framante atata? Oricum specific ca mie personal mi-a placut mai mult decat cel traditional cu nuca si cacaoa, mirosea in toata casa numai a fructe si cozonacul taiat la fel ,nu mai zic de aroma, cu atatea nebunii in el: scortisoara, cuisoare, esente si fructe uscate. Deja am facut reteta a doua oara iar aluatul a iesit foarte pufos ca cel de panettone.
Dospirea trebuie sa se faca natural acesta fiind motivul pentru care se pastreaza mult timp fraged.(minim 12 ore). Adica framantat, lasat in cuptorul inchis pana a doua zi cand iar o luam cu framantatul.La aceasta reteta se foloseste faina manitoba cu continut mare de gluten care din cate stiu eu nu prea se gaseste pe la noi.
la 30.05.2010, 18:01
am trecut-o la favo arat foarte bine 5 furcu
la 01.08.2011, 23:44
buuuun
la 06.05.2013, 22:22
COMENTEAZA