Papricas de pui cu nokedli reteta traditionala ungureasca

Postat de bucatarasa in Dulciuri
2 Aug 2024 | 1429 vizualizari

Papricas de pui cu nokedli reteta traditionala ungureasca este un preparat tradițional din bucătăria maghiară, îndrăgit în multe țări din Europa Centrală și de Est. Acest fel de mâncare savuros combină aromele bogate ale puiului gătit într-un sos cremos și condimentat cu paprika, cu textura pufoasă și moale a galustelor de făină, cunoscute sub numele de nokedli. Papricas de pui este adesea considerat un comfort food, oferind o combinație delicioasă de carne fragedă și sos gustos, perfect pentru zilele reci sau pentru mesele de familie. Originar din Ungaria, papricas de pui a devenit popular și în România, datorită influențelor culturale și culinare din regiunile transilvănene. Prepararea acestui fel de mâncare necesită ingrediente simple, dar procesul de gătire aduce împreună arome intense și texturi diverse. Nokedli, similar cu spätzle german, sunt găluște mici de făină și ouă, gătite rapid în apă clocotită și servite alături de papricas pentru a completa acest fel de mâncare delicios.  

Inapoi la reteta

Comentarii (1)

la 02.08.2024, 21:12
Mmmm, cat de savuros arata papricasul si ce delicios!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking