Parjolute cu dovlecel

Postat de miha in Pui
20 Iun 2009 | 4997 vizualizari

Cred ca mai degraba le-as boteza "parjolute Pacalici" :))...Doar asa am reusit sa fac familionul sa manance dovlecel.Dar n-au stiut ce e acolo...:)))

Inapoi la reteta

Comentarii (7)

la 20.06.2009, 09:18
Multe preparate ar trebui numite "Pacalici"din retetele pentru cei mici. In tot cazul parintii sunt f. ingeniosi cand este vorba de diversificarea meniului. Felicitari!
la 20.06.2009, 10:39
Multumesc Bunica! Daca felicitarile vin de la tine ma simt cu mult mai mandra!
la 22.06.2009, 06:44
nu cred ca pentru copii este indicata prajeala!si nici pentru noi.omenii maturi.dar sunt ok si arata bine.
la 22.06.2009, 15:54
Alina,avand in vedere ca nu fac prajeli in fiecare zi si ca folosesc ulei de palmier,care e mai rezistent la prajeli,zic eu ca nu e chiar foarte rau.
la 19.10.2009, 13:53
Am folosit si noi ulei de palmier, pana cand mi-a atras cineva atentia ca obtinerea lui face o multime de oameni nefericiti. Intr-un documentar, in Haiti, oamenii mancau turtite de namol (!) pentru ca le-au fost taiate recoltele de porumb si ce mai mananca ei, pt a se planta palmieri, iar ei nu vad niciun ban din treaba asta. Practic, ei nu mai au unde sa isi cultive cele necesare traiului. De atunci, n-am mai putut folosi ulei de palmier, desi mai am acasa un bidon de 3 l.
la 19.10.2009, 16:43
Swan,atat de mare sa fie consumul si implicit cererea de ulei de palmier incat sa se "taie" recolte intregi de porumb si alte cele? Nu neg ceea ce spui, dar cred ca lucrurile astea sunt...prea mari pentru noi astia mai...mici.
la 19.10.2009, 16:56
miha, da.
swan ca in general de altfel bunastarea unora se bazeaza pe saracia/nefericirea altora e un lucru arhicunoscut.

eu le-as praji (si in general o fac caci si asa prajesc foarte rar) si o fac in ulei de floarea soarelui, e ok atat timp cat e curat, proaspat, pe foc nu in friteuza la temperaturi exagerat de mari, dupa folosire se arunca.

atata vreme cat se foloseste cu masura zic eu uleiul de floarea soarelui e OK.
cred ca e o alegere personala , uleiurile astea pt friteuza sunt facute din uleiuri de palmier, si aia o folosesc cat mai rar, cred ca o data la 2 luni daca fac cartofi prajiti doar in ea.

cred ca orice mancat cu masura e OK...chiar si prajelile, cu conditia sa se foloseasca ulei curat si nears.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking