Pasca

Postat de Oana in Dulciuri
2 Apr 2009 | 14700 vizualizari

Ca o avanpremiera pentru Sfintele Sarbatori de Pasti, am incercat sa vad cum iese :) Excelenta, nota 10!

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 02.04.2009, 22:01
Aoleu,Oana mi-ai facut o pofta de pasca..simt cum miroase!yamii!numar zilele pana la Pasti
la 03.04.2009, 02:06
Simo si eu la fel simt! mamaa si imi mai place si pasca cu smantana la greu!! yammiiiii!!
la 03.04.2009, 07:51
Wau,Oana,sunt cazuta pe spate..Neaparat voi incerca si eu reteta.
la 03.04.2009, 13:00
Oana, ce mi-e poftaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!Arata de milioane!!!
la 04.04.2009, 07:14
daca ma simt in stare si mandra, o sa scriu reteta de pasca cu smantana si pasca cu ciocolata (smantana amestecata cu cacao).
la 04.04.2009, 10:14
Multumesc fetele! a iesit delicioasa!
Cleo, abia astept retetele tale!
la 06.04.2009, 07:33
deci aluatul de cozonac, sau de la pasca asta e f. bun.
Nu mai pun crucea deaspura, noi preferam pasca mai mult ca pe o prajitura, nu cu mult aluat.
COmpopzitia :
-800gr de smantana grasa(o galetusha) o pun la scurs de zer cateva ore (intr-un prosop f. curat si dedessupt servetele, malai, orice sa traga zerul din ea)
-adaug 3 oua batute spuma
- cateva linguri de faina (4-6, functie de cat de scursa e smantana, ca in final sa curga dar f. greu). Am pus si juma faina juma grish.
-stafide umflate cateva minute
-coaja de portocale rasa fin(sau esenta, dar prima e mai naturela)
-4-5linguri de zahar (dupa gust- dar nu gustati prea mult ca o lingeti pe toata)
Asta e pasca cu smantana.

Pt pasca cu ciocolata, se adauga mai putina faina, si 1-2 linguri de cacao.

focul mai mic - sa nu crape crema.

A, eu o faceam ultima pe cea cu smantana. Ca pasca cu branza o pot rasturna din tava. Cea cu smantana o scoteam a 2a zi- puneam un capac deasupra, intorceam tava cu fundu in sus, si basculam rapid in farfuria care ma astepta
la 06.04.2009, 22:49
Cleo cam asa am si eu o reteta de pasca cu smantana si stiu sigur ca iese bunaa!!
abia astept sa fac!
la 02.04.2010, 23:16
Azi am facut umplutura de mai sus, dar in loc de pesmet am pus doua linguri cu gris, am pus si 150 g smantana, coaja si zeama de la jumatate de lamaie, un deliciu
la 04.03.2011, 16:32
la 01.04.2015, 12:49

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking