Paste cu sunca si sos alb

Postat de rocsi_1612 in Penne
29 Oct 2020 | 5234 vizualizari
Paste cu sunca si sos alb

 Daca cu ani in urma nu prea iubeam pastele si le pregateam o data la cateva luni, acum pot sa zic ca am devenit o mare fana a lor, in special a celor cu sos alb. Cand nu am timp sau chef sa pregatesc ceva mai complicat, ma rezum la genul acesta de paste. Sunt foarte gustoase si ne place sa le servim calde, unii cu surplus de parmezam, cu verdeata deasupra sau cu un strop de dulceata de ardei iuti. O sa vedeti ca se fac tare simplu si poate puneti si voi reteta in practica.

Ingrediente

  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 100 gr crema de branza
  • 3 linguri parmezan ras
  • 5-6 felii muschi file/sunca (de porc, pasare, curcan)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 300 gr penne (sau alte paste)

Mod de preparare

Intr-o oala puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, adaugati pastele si le fierbeti la foc potrivit. Incercati una si cand sunt gata, le scurgeti de apa. Sunca o taiati cubulete. Usturoiul il curatati, il taiati pe jumatate. Puneti o tigaie pe foc, adaugati uleiul, usturoiul si sunca. Amestecati, lasati la foc mic, pana se rumeneste usor sunca. Scoateti usturoiul. Adaugati smantana si crema de branza, amestecati pana crema de branza este complet dizolvata. Presarati sare, piper si oregano, apoi puneti si parmezanul. Amestecati usor, pana parmezanul este topit si sosul devine omogen. Adaugati pastele, le invartiti si mai lasati 1-2 minute pastele pe foc, focul sa fie dat la mic. Trageti tigaia de pe foc cand sunt gata. Se servesc calde! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Paste carbonara

Postat de sufletista

Paste carbonara

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Postat de mirela0911

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2020, 19:05
Bune!
la 29.10.2020, 19:08
Ne cam plac!
la 29.10.2020, 19:11
la 29.10.2020, 19:15
Asta sunt pentru Leone, el este cu pastele. Dar deja isi face singur, nu-mi mai bat eu capul...
la 29.10.2020, 19:32

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking