Ingrediente
- 250 grame de paste făinoase
- 150 grame de cârnați afumați
- 150 grame de telemea de vaci
- 3-4 linguri încărcate de smântână grasă
- 2 ouă
- 2 linguri de pesmet
- 100 grame de cașcaval răzuit
- 50 grame de unt pentru uns tava
- 2-3 linguri de ulei pentru prăjit cârnații
- 1 praf de sare
- apă
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare.
Între timp, se răzuie telemeaua pe răzătoarea mare, iar cașcavalul pe răzătoarea mică.
Cârnații se taie felii de aproximativ 3 mm grosime și se rumenesc în ulei.
Cele două ouă se bat bine cu un praf de sare, se adaugă smântâna și se omogenizează compoziția.
Se unge o tavă (din ceramică, de preferință) cu unt și se presară o lingură de pesmet.
Când pastele au fiert, se strecoară, se clătesc în apă rece, se scurg de apă și se pun în tava unsă cu unt și presărată cu pesmet.
Peste acestea se adaugă feliile de cârnați rumeniți (cu tot cu uleiul în care s-au prăjit) și telemeaua răzuită, după care se toarnă, cât mai uniform, în toată tava, smântâna cu ouăle bătute.
Se presară cea de-a doua lingură de pesmet, iar apoi cașcavalul răzuit fin.
Se dă tava la cuptor, la foc iute și când preparatul s-a rumenit/gratinat frumos, se scoate și se servește cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|