Pastrama din piept de pui

Postat de ctlina in Mezel de casa
10 Ian 2016 | 12900 vizualizari

Va propun o varianta de pastrama usor de facut din piept de pui....ce bunatate facuta de casa. M-am unspirat de la reteta lui Lia . Pastrama este un produs alimentar preparat din carne dezosată de oaie, de capră, de porc, de vacă, de iepure, de gâscă, de pește etc., puternic condimentat, conservat prin sărare, afumare și uscare. Pastrama a fost adusă și în Statele Unite acum mai bine de 100 de ani de imigranți români. Acolo, aceasta se numește "pastrami" și este foarte larg comsumată. Precum cele mai multe inventii bune din viata, pastrama a fost creata din nevoie. Prepararea, care include conservarea carnii, a fost ideala pentru a economisi unele proteine valoroase, atunci cand refrigerarea nu exista. In plus, si cuvantul "pastrama" provine tot din limba romana. Cuvantul romanesc "a pastra" este considerat radacina cuvantului "pastrami" ("pastrama").  

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 10.01.2016, 20:47
O bunatate de pastrama de casa!
la 11.01.2016, 09:32
Arata tare bine, bunatate de bunatate!
la 11.01.2016, 11:52
Trebuie sa prepar si eu
la 02.02.2016, 17:28
Cred ca este o bunatate!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking