Pate de linte cu fistic

Postat de simona72 in Mancaruri de post
14 Mar 2016 | 4038 vizualizari
Pate de linte cu fistic

Imi plac foarte mult pastele tartinabile. Ce nu-mi place este ca mananc prea multa paine…De data asta am incercat un pate vegetal, am vrut sa contina proteine, dar sa aibe un farmec aparte, arome si texturi. Pentru asta am ales lintea ca si proteina, iar pentru un plus de zvac fistic. De curand am aflat ca fisticul poate fi „inviorat”, culoarea lui poate fi readusa la viata. Bine, este un fel de a spune, culoarea verde a fisticului poate fi reaprinsa. Citind reteta in continuare veti afla cum…In felul acesta pasta de fistic poate fi folosita si la prajituri, inghetata, creme…

Ingrediente

100 g fistic fara coaja

  • 150 g linte verde
  • 50-60 ml ulei de masline extravirgin
  • 50 ml apa plata
  • Sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica leurda
  • Pentru decor: fistic sarat, seminte de rodie

Mod de preparare

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si turnam peste el apa fierbinte, cat sa-l depaseasca. Il lasam la inmuiat 10-15 minute. Veti observa ca fisticul s-a inmuiat, coaja subtire se inlatura cu usurinta, iar culoarea verde este puternica. Treaba este putin migaloasa, dar garantez ca merita. Nu veti mai intalni nicaieri un fistic asa de verde…

Dupa curatatea fisticului facem din el o pasta. Pentru asta eu m-am folosit de noul blender personal Breville Blend-Active Pro. Am pus fisticul in recipinetul blenderului, am adaugat 4-5 linguri ulei de masline si putina apa calduta, aproximativ 50 ml. Am mixat totul pana am obtinut o pasta fina.

 

Intre timp lintea s-a inmuiat si am pus-o la fiert in apa cu 2 foi de dafin si o crenguta de cimbru. Cand lintea este fiarta o strecuram. Dureaza aproximativ 20-25 minute. Daca faceti o cantitate mai mica puteti sa folositi acelasi aparat adica Breville Blend-Active Pro. Eu am avut o cantitate putin mai mare si am folosit un robot de bucatarie. Pasam bine lintea pana obtinem o pasta. Ceapa verde si usturoiul le taiem in bucati de 1,5-2 cm si le calim in putin ulei de masline.

Adaugam leurda spalata si taiata in fasii si lasam la calit inca 2-3 minute. Le adaugam si pe acestea in vasul robotului si mixam bine toate ingredientele pana se maruntesc. Adaugam pasta de fistic, sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat si mixam ingredientele pentru a obtine o pasta fina. Mai adaugam inca 2-3 linguri ulei de masline, daca este devoie si putina apa fierbinte in care a fiert lintea, potriviti de gust.

Puneti pasta in recipiente de sticla/portelan, presarati deasupra putin ulei de masline, cimbru, fistic sarat si crocant taiat in bucati si cateva seminte de rodie pentru un plus de culoare. Serviti cu paine prajita si salata preferata. Sa va fie de folos! Sa aveti un post binecuvantat si linistit celor care-l tin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte cu fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu halva si paste...de post

Postat de Angelica

Placinte cu halva si paste...de post

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa: 1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea. 2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2016, 17:38
Interesant imi place la nebunie fisticul
la 14.03.2016, 17:45
interesanta combinatie
la 14.03.2016, 18:02
am facut si sandvisuri cu pate pentru scoala si serviciu
la 14.03.2016, 18:22
Arata bine si sigur este minunat la gust!
la 14.03.2016, 18:25
Ce bun o fi!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking