Peltea din piersici rosii si gutui

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
29 Sep 2020 | 3019 vizualizari

Pentru ca am avut persici rosii din belsug, am facut gem, am facut dulceata si parca era pacat de cojile alea frumoase sa le arunc, asa ca am adunat si bruma de gutui , multe deja stricate din pom, le-am facut felul transformandu-le intr-o delicioasa peltea. Peltea ce-mi aduce aminte de mamaia mea ( mama tatalui ) , ea era specialista in dulceturi si peltele. Ne servea peltea intr-un pahar inalt, in care punea 2 lingurite de peltea si turna apa rece peste, era un deliciu , mai ales cand era foarte cald. Peltea conform dictionarului :Produs alimentar fabricat din suc de fructe fiert cu zahar, inchegat cu o masa gelatinoasa, elastica si transparenta, asemanatoare cu jeleul. 

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 29.09.2020, 18:36
la 29.09.2020, 19:34
Ce deliciu!
la 29.09.2020, 20:07
Buna!
la 29.09.2020, 21:37
la 30.09.2020, 10:21
Interesanta combinatie!
la 30.09.2020, 11:02
Delicioasa!
la 30.09.2020, 19:43
Ce bunătate!
la 30.09.2020, 19:45
Super faina si imi place mult culoarea!
la 30.09.2020, 19:47
la 03.10.2020, 10:44
super buna!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking