Ingrediente
- Ingrediente:
- 500g piept de pui
- 100ml smantana pentru gatit
- 250ml lapte
- 2 oua
- 1-2 linguri de faina (in functie de cat de gros doriti sa fie sosul)
- sare, piper, boia picanta, cimbru, curry
- usturoi
- cascaval
- un pachet de penne
Mod de preparare
Pentru prepararea pastelor punem apa la fiert impreuna cu 2 linguri de sare mare. Cand apa fierbe punem si pastele si le lasam 10-15 minute, pana cand s-au fiert. Le scurgem si le clatim cu apa rece.
In continuare, spalam si taiem peiptul de pui fasii lungi. Il condimentam cu sare si piper si il punem la grill pentru prajit. Eu uitasem ca pentru tigaia grill nu este nevoie de ulei asa ca am pus haha:)).
Dupa ce bucatile de pui s-au prajit, le punem intr-un vas unde urmeaza sa facem sosul. Peste carne adaugam smantana amestecata cu ouale.
Adaugam apoi si laptele si amestecam pana cand sosul incepe sa se ingroase. In functie de cat de gros doriti sa fie sosul mai adaugati si 1 lingura de faina amestecata cu 2 linguri de apa. Daca doriti mai gros sosul, adaugati 2 linguri de faina amestecate cu 4 linguri de apa si tot asa. Amestecam bine si adaugam si condimentele (sare, piper, curry, boiaua si usturoiul). Cand sosul este gata il amestecam cu pennele.
Ungem cu unt un vas termorezistent si punem un strat de penne cu sos, unul de cascaval, urmatorul de penne cu sos si apoi radem cascaval muuult pe deasupra. Presaram si putin cimbru peste penne si dam tava la cuptor pana cand cascavalul capata o culoare aramie.
Scoatem pennele din cuptor si le savuram cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|