Ingrediente
- 400 g penne
- 300 g carne tocata
- 280 g ciuperci (eu am luat un borcanas)
- 200 g cascaval
- 200 g branza vaca
- 2 cepe medii
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 500 g de sos de rosii
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita boia dulce
- ulei de masline
- 2 linguri de iaurt
Mod de preparare
Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de usturoi taiati feliute, ciupercile si carnea tocata. Le lasam 10 minute ca sa se inmoaie.
Amestecam compozitia cu pastele, adaugam jumatate din sosul de rosii,cascavalul ras, cele 2 linguri de iaurt,branza rasa, condimentele si sarea dupa gust. Omogenizam bine. Apoi ungem tava de copt cu ulei de masline si adaugam compozitia. Se toarna uniform peste paste restul de sos de rosii, cascavalul si branza. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 45 minute pana cand cascavalul prinde o crusta rumena.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|