Piept de pui cu varză de Bruxelles

Postat de carmenvlad in Pui
3 Dec 2011 | 14588 vizualizari

Varza de Bruxelles este originară din nordul Europei și face parte din aceeași familie cu varza sălbatică, conopida și broccoli. Ea s-a bucurat de mare popularitate în Belgia și Olanda, unde se spune că a fost cultivată încă dinainte de anul 1200. Este o plantă bienală, bogată în săruri de potasiu, crom, mangan, calciu, fier și vitamina A și B și are efecte benefice asupra pancreasului și secreției de insulină. Este recomandată în tratamentul pentru diabet. Mai conține acid folic și fibre, iar datorită conținutului de sinigrină este consumată pentru protecție împotriva cancerului la colon. Poate fi consumată atât în stare crudă în salate sau preparată cu carne sau alte legume. Eu astăzi am ales să fac o mâncare de piept de pui și o supă cu varză de Bruxelles.

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 03.12.2011, 16:01
Dar cat imi place mie
la 03.12.2011, 16:18
foarte bun
la 03.12.2011, 16:36
Criss si Gabytza chiar a iesit buna. Aveam putine rezerve dar spre surprinderea mea a iesit buna si cu rosii.
la 03.12.2011, 16:38
la 03.12.2011, 16:57
arata bine
la 03.12.2011, 19:01
mmmm ce bine arata
la 04.12.2011, 00:11
bine arata
la 04.12.2011, 20:26
ce bine arata
la 05.12.2011, 18:55
Multumesc Mirela, Rocsi, Motanel.
la 25.03.2012, 00:21
arata super bine!imi place

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking