Piept de rata cu legume la tigaie
Postat de oanapl in Rata 13 Oct 2017 | 15148 vizualizari
Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inalta calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.
Conform www.petitechef.ro o portie de carne de rata contine jumatate din doza zilnica recomandata de acid nicotic (vitamina B3), fier si seleniu. Pe langa toate acestea este si o buna sursa de proteine slabe. Poate fi saraca in grasimi si acizi grasi saturati. Daca de pe pieptul de rata se indeparteaza pielea atunci el are un continut de grasimi si de acizi grasi saturati mai mic decat pieptul de pui.
O portie de 100 grame de carne piept de rata fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime.
Carnea de rata este o sursa buna de proteine, niacina, fosfor, riboflavina, fier, zinc, vitamina B-6 si tiamina si cantitati mai mici de vitamina B-12, acid folic si magneziu. Este relativ bogata in grasimi si colesterol, daca se consuma si pielea.
Carnea de rata este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, sistemului nervos si a celui digestiv.
Modul de pregătire al cărnii l-am luat de pe blogul Claudiei Vasilache care explică foarte frumos fiecare pas.
Inapoi la reteta
|