Ingrediente
- Pentru blat :
- 1 pahar de apa calduta
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita mica de zahar
- 1 lingurita sare
- 3 linguri de ulei
- faina cat cuprinde
- Pentru condimente (optional) :
- Oregano
- Busuioc
- Ketchup
- Pentru topping :
- Sunca
- Porumb
- Ciuperci
- Carnat de casa
- Cascaval (+ daca aveti: masline,ardei, sau alte mezeluri)
- Pentru uns:
- Ulei
Mod de preparare
In paharul de apa calduta punem drojdia si zaharul si amestecam, dupa care lasam cateva minute sa se dizolve bine.Dupa, turnam apa intr-un bol incapator unde vom pregati aluatul.Adaugam sarea, uleiul si faina.Formam o bila, o mai ungem putin cu ulei si o punem la loc calduros.
Lasam aluatul sa creasca bine, pana isi dubleaza volumul.Asa, obtinem o pizza pufoasa.
Ungem cu ulei suprafata de lucru,scoatem aluatul din bol, il intindem si il asezam intr-o tava unsa cu ulei.
Il bagam in cuptorul preincalzit si il lasam pana se rumeneste (in jur de 25 de minute).
Cu o lingura ungem aluatul cu ketchup si presaram condimentele.
Punem pe el ingredientele de la topping si il mai dam la cuptor inca 10 minute.
Pizza e gata de savurat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|