Ingrediente
- Aluat:
- 200 g faina alba
- jumatate cubulet de drojdie
- 2 linguri ulei de masline
- apa cat cuprinde pentru un aluat nelipicios
- 1 lingurita zahar
- sare
- Umplutura:
- 400 g mozzarella
- 50 g cascaval
- 100 g salam,sunca (eu am avut carne de vita uscata-bresaola)
- jumatate ardel rosu
- frunze proaspete de busuioc
- o cana mica cu sos de rosii
- o lingurita busuioc
Mod de preparare
Puneti cana cu suc de rosii intr-o tigaie incinsa si lasatil pana clocoteste, luati de pe foc si adaugati lingura de oregano.
Aluatul: faceti maiaua din 2 linguri apa calduta, drojdie, zahar si 1 lingura faina; cand a crescut o adaugati peste restul de faina si framantati cu apa; la sfarsit adaugati cele 2 linguri cu ulei de masline si lasati la crescut pentru o ora la loc cald.
In acest timp taiati mozzarella, cascavalul, ardeiul, sunca si rupeti bucatele busuiocul.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in doua daca doriti 2 pizza mai mici sau il lasati asa pentru o tava mai mare. Din bucata de aluat rupeti 6 bilute mici si le ungeti cu ulei de masline. Restul de aluat il intindeti in tava unsa cu ulei (eu l-am intins fara sucitor); apoi luati cele 6 bilute si le aranjati de jur imprejur apasandu-le cu degetul in mijloc. In interiorul bilutelor aranjati o bucata de mozzarella si una de busuioc. Ungeti restul de aluat cu sosul de rosii si aranjati branza, carnea si legumele. La sfarsit ornati cu restul de busuioc si o bagati la cuptorul incins la 230 de grade pentru 10-15 minute (trebuie sa stati cu ochii pe ea sa nu se arda branza).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|