Pizza cu rucola și creveți

Postat de CulinaryRainbow in Pizza
12 Dec 2013 | 3904 vizualizari

Credința comună este că italienii au inventat pizza. Cu toate acestea, întorcându-ne la originile din cele mai vechi timpuri, se știe că babilonienii, israeliții, egiptenii și alte culturi din Orientul Mijlociu mâncau ”pâine plată”, coaptă în cuptoare din lut. Pâinea se asemăna mult cu blatul pe care azi îl folosim la pizza. În Grecia, se mai pregătește și azi, și se consumă cu ulei de măsline și condimente specifice. Se crede că pizza zilelor noastre a luat naștere în anul 1800, când brutarul Raffaele Esposito ar fi creat-o cu ocazia vizitei regale. Conform acestei povești, din dorința de a impresiona și pentru a arăta patriotismul său, bucătaru Esposito a gătit tocmai acest aliment pentru Regele Umberto și regina Margherita ai Italiei. A întins un blat fraged pe care a așezat ingrediente în culorile reprezentative steagului acestei țări: roșii pentru culoarea roșie, mozzarella pentru culoarea albă și busuiocul pentru culoarea verde. Mâncarea a fost foarte apreciată iar în scurt timp răspândită în toată Italia și nu numai. Azi, există sute de variante ale acestei rețete fiind foarte populară pe tot globul.

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 12.12.2013, 18:31
saraca mamaliga, era numai o pojghita subtire
la 12.12.2013, 19:01
sunt convinsa am destule alternative
la 12.12.2013, 19:01
Laura,sa pui reteta ))))))
la 12.12.2013, 19:20
Like!!!
la 12.12.2013, 19:29
Ce buna!
la 12.12.2013, 19:47
Super buna
la 12.12.2013, 20:27
la 13.12.2013, 18:00
la 27.05.2015, 11:46
ce pizza buna
la 28.05.2015, 11:46
O fac des. E super bună!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking