Ingrediente
Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- 600 gr făină albă de grâu
- 2 ouă mari
- 2 linguri cu ulei
- O linguriţă cu sare
- Două linguriţe cu oregano
- 50 gr drojdie proaspătă
- 100 ml apă minerală carbogazoasă
Pentru ornat/umplut ne sunt necesare:
- 100 ml suc de roşii
- O legătură de ceapă verde
- 400 gr caşcaval Delaco
- Salam crud - uscat (de foarte buna calitate)
- O conservă de porumb cu boabe de fasole (Valfrutta)
Pentru servit: sos de rosii
Mod de preparare
Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul.
Se întind apoi două foi egale.
Se aşază în tăvi de copt, se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc şi se ung cu suc de roşii.
Se presară caşcaval ras, ceapa verde tocată, se aşază feliile de salam si se adaugă porumbul si fasolea boabe.
Se dau tăvile la cuptor pentru 25 de minute, la o temperatură de 160 de grade aproximativ.
Se serveşte alături de sos de roşii (preparat in casă).
Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam uscat si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|