Cum se prepara Pizza de casa - Reteta gustoasa de post
Pentru aluat, se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul de frământat. Se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin apa călduță și după ce se dizolvă drojdia și zahărul, se încorporează toată făina și la urmă se adaugă uleiul. Se mai frământă puțin pentru uniformizare, se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă vasul la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.
Cât timp aluatul stă la dospit, se pregătesc ingredientele pentru umplutură.
Se curăță ciupercuțele, se spală în câteva ape și se feliază frumos.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și semințe, după care se taie julienne.
Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.
Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta pe care s-a presărat făină și se mai frământă puțin, ca să se elibereze bulele formate.
Se întinde o foaie cu grosimea de 1 cm și se pune în tava unsă cu ulei în prealabil.
Se unge foaia cu 2-3 linguri de suc de roșii și se adaugă ciupercile, ardeii și ceapa.
Se răzuie cașcavalul, se presară oregano și se adaugă măslinele feliate.
Deasupra se toarnă încă 2-3 linguri de suc de roșii și se dă pizza la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie.
Când pizza s-a rumenit ușor, se scoate din cuptor și după 1-2 minute se porționează și se poate servi deja. Cine vrea, poate să adauge suc de roșii, la servit.
La fel de gustoasa iese si reteta de Pizza de mini pizza pe paine sau Pizza pe blat de conopida, o alternativa sanataoasa.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Sos de rosii pentru pizza sau friptura.