Pizza picanta de post, cu peste

Postat de RODIMUR in Pizza
9 Dec 2019 | 2758 vizualizari
Pizza picanta de post, cu peste

Am mai făcut pizza de post, dar niciodată cu pește. Cum în acest Post al Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, m-am gândit că acum este ocazia să încerc și o astfel de rețetă. Mi-au trebuit doar câteva ingrediente și în scurt timp am făcut o pizza gustoasă care s-a mâncat fierbinte și s-a terminat iute din farfurii. Iar acum mi se pare că ingredientul principal (peștele) s-a potrivit de minune cu sosul picant, pentru a da pizzei acest gust care ne-a făcut s-o devorăm urgent.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 100 ml de apă caldă
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 1 conservă de hering în sos picant
  • 2-roșii cherry
  • 15-16 măsline fărăsâmburi/feliate
  • 100 grame cașcaval vegetal

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă încă 2-3 minute până ce se absoarbe total în masa aluatului, care devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să crească, timp de 30 de minute.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer, după care se întinde o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime, care se pune în tava unsă cu ulei în prealabil.

Se unge foaia cu 1-2 linguri de sos picant din conservă, care are toate ingredientele necesare și în plus, gustul pregnant de pește, ingredientul principal al acestei rețete. Cine nu vrea să folosească acest sos, poate face un sos picant din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, oregano, busuioc uscat și usturoi pisat.

Peste sos, se pune 2/3 din cașcavalul răzuit iar apoi bucățile de pește, distribuite circular, în așa fel încât să fie câte o bucată în fiecare porție de pizza. Se adaugă roșiile cherry înjumătățite, măslinele și la urmă se mai presară restul de cașcaval răzuit. Se stropește, pe alocuri, restul de sos picant și se dă tava cu pizza la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie. 

După 20-25 de minute, când cașcavalul s-a topit, pizza este gata. Atunci se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza picanta de post, cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza rapida

Postat de merisor67

Pizza rapida

Pentru blat:  frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam ketchup-ul, uleiul, laptele si faina cu praful de copt. Omogenizam si rasturnam intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm, unsa in...

Citeste continuarea

Reteta Focaccia (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Reteta Focaccia (reteta video)

Intr-un bol puneti faina si grisul,zahar,piper si sare,si jumatate din cimbru si amestecati toate aceste ingrediente.Apoi faceti un orificiu unde puneti drojdie,si peste drojdie puneti jumatate...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 09.12.2019, 07:01
ce idee faina!
la 09.12.2019, 07:03
Nu am mancat niciodata pizza cu peste cred ca este foarte buna!
la 09.12.2019, 07:04
Îți mulțumesc frumos, Claudia, pentru această apreciere! Și nouă ni s-a părut la fel și mai ales, rapid...!
la 09.12.2019, 07:06
Lucy și eu am făcut acum pentru prima dată pizza cu pește și mi s-a părut o idee excelentă, foarte ușor și rapid de pus în aplicare! Mulțumesc frumos!
la 09.12.2019, 08:33
Viorica, tare iute de picior mai ești...! Ai ajuns și aici...?! Te servesc cu o porție de pizza...?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking