Ingrediente
- Aluatul:
- 60 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g branza proaspata de vaci
- 200-250 g faina alba
- 1/4 lingurita sare
- Umplutura:
- 80 ml ulei
- 1 kg ceapa alba
- 1 conserva ciuperci de 380 g
- 250 g smantana
- 2 oua mari sau 3 medii
- sare
- piper
Mod de preparare
Am copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm.
Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem frumos o foaie care atunci cand o punem in tava din ceramica, trebuie sa cada putin peste marginile vasului.
Ceapa o curatam,o spalam si o taiem julien,o calim in uleiul incins pana devine sticloasa,adaugam ciupercile din conserva clatite cu apa rece si scurse. Lasam sa se patrunda bine ceapa,asezonam cu sare si piper, luam de pe foc si lasam sa se raceasca dupa care rasturnam compozitia de ceapa cu ciuperci peste aluatul din vasul ceramic. Amestecam cu un tel smantana cu ouale si punem peste ceapa. Cu o furculita sau cu o lingura miscam usor ceapa pentru a o patrunde cu amestecul de ou cu smantana. Aducem frumos marginile de aluat spre mijlocul placintei. Coacem placinta in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru apoximativ 45 minute. Pana cand devine rumena. O putem servi calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|