Placinta impletita cu carnati

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
14 Noi 2013 | 12147 vizualizari
Placinta impletita cu carnati

Designul acestei placinte l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!

Ingrediente

Pentru blat:
  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
  • 800 gr ciuperci din conserva
  • 500 gr carne tocata amestec: porc + vita
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • 8 carnati oltenesti

Mod de preparare

Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta.

Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul.

Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.

Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt.

Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat).

Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa mestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul.

Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului.

Intre timp pregatim blatul.

Frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam uleiul si laptele rece, apoi treptat faina si garantul pentru aluaturi.

Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.

Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire.

Impartim aluatul in doua.

Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam

Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate.

Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade. 

Se serveste calda cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (65)
Retete similare

Cosulete cu ou

Postat de xana

Cosulete cu ou

Formele de briose se ung cu putin ulei de masline si in ele asezam cate doua felii de piept de pui. Ardelul se taie cubulete mici si se aseaza peste pui, apoi se sparg ouale cu grija peste ardei....

Citeste continuarea

Covridog

Postat de Dea_Dea

Covridog

Aluatul Apa calda se pune in castron , se pune drojdia si se amesteca pana se dizolva. Se adauga sarea si zaharul. Apoi se adauga faina in ploaie , amestecand sa nu se faca cocoloase,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2013, 18:40
Ha,ha,haaaaa,prima sosita,prima servita!
la 14.11.2013, 18:42
mamaa,ce-i aici!!!
la 14.11.2013, 18:44
ce fain stii sa impletesti!
la 14.11.2013, 18:45
Buni, asaza-te la masa ca e proaspat scoasa din cuptor!
la 14.11.2013, 18:45
Multumesc, Simona!

Vezi toate comentariile (65)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking