Ingrediente
- 4 oua
- 1 varf de cutit cu sare
- 200g zahar (sau mai mult, daca va place mai dulce)
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- 250g iaurt cu gust de caise
- 125g unt la temperatura camerei
- 200g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 350g cirese
- 5 caise
Mod de preparare
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu. Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe. Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu. Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura acrisoara cu fructe se sezon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|