Ingrediente
- Pentru blat
- 10 albusuri
- 400 gr zahar
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 350 gr nuca cocos
- 4 linguri faina
- 1 praf copt
- Pentru crema
- 10 galbenusuri
- 250 gr zahar
- 250 ml lapte
- 1 budinca vanilie
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 1 pachet rama
- Pentru decor
- fulgi ciocolata si bombonele colorate 30 gr.
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta.
Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus cu miscari usoare de sus in jos pina se incorporeaza bine, apoi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt punem compozitia, nivelam frumos si introducem in cuotorul incins la 180 grade pentru 30 -35 minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Crema
Galbenusurile le punem intr-o oala cu fund dublu si le mixam bine cu zaharul si zaharul vaniliat, apoi adaugam 200 ml lapte si punem la fiert Cind devine ca si consistenta smintinei adaugam budinca diluata in 50 ml lapte si mai lasam sa fiarba 5 minute mestecind continuu sa nu se faca cocoloase.
Luam de-o parte si lasam sa se raceasca dar nu de tot, cind este inca putin calduta adaugam margarina sau unt taiat bucatele si mixam bine pina devine o crema pufoasa,astfel crema obtinuta o punem peste blatul obtinut care intre timp s-a racit si el o nivelam frumos si ornam cu fulgi de ciocolata.
Lasam sa stea citeva ore apoi portionam dupa preferinta Sa va fie de folos
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|